5. MEĐUNARODNI KONGRES DANI INŽENJERA STROJARSTVA

U Vodicama od 29.03. – 31.03.2017. godine održan je jubilarni 5. međunarodni kongres Dani inženjera strojarstva organiziranog od strane Hrvatske komore inženjera strojarstva.
Kao i na prethodno održanim kongresima, 5. jubilarni međunarodni kongres Dani inženjera strojarstva okupio je inženjere strojarstva ali i inženjere ostalih struka iz Republike Hrvatske, te ostalih EU zemalja u okruženju. Na kongresu se raspravljalo o temama od interesa ovlaštenih inženjera strojarstva, voditelja građenja i voditelja radova strojarske struke i to u područjima zakonske regulative, energetske učinkovitosti, zaštiti okoliša, održivom razvoju itd…
Tijekom kongresa održano je niz okruglih stolova i predavanja, te su u radu kongresa sudjelovali i predstavnici ministarstava.
Na danima je sudjelovao i predstavnik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike i naše tvrtke INEL d.o.o., Darko Angebrandt, dipl.ing.el. koji je zajedno u suradnji s predsjednikom HKIS mr.sc. Lukom Čarapovićem, dipl.ing.stroj. i dekanom Veleučilišta u Slavonskom Brodu mr.sc. Josip Jukić, dipl.ing.stroj. vodio i uspješno zaključio okrugli stol na temu „Energetski pregled velikih poduzeća“ na kojemu je sudjelovala i predstavnica Ministarstva zaštite okoliša i energetike gđa. Zdenka Zmailović.