INEL d.o.o. na 13. DIE

Više od 700 inženjera elektrotehnike, u organizaciji HKIE, uz brojne međunarodne i domaće goste, predavače, izlagače… pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta, od 30. rujna do 02. listopada, u hotelu Olympia u Vodicama održani su 13. Dani inženjera elektrotehnike (DIE). Skup je tijekom godina prepoznat kao najveći nacionalni ali i regionalni stručni skup iz područja elektrotehnike.
INEL d.o.o. na 13. DIE imao je i dva predavača koja su prezentirala svoje radove objavljene u Zborniku 13. DIE:
– Josip Bandalo – TEHNIČKA ŠKOLA RUĐERA BOŠKOVIĆA, ZAGREB – ŽIVUĆI LABORATORIJ ZA NAPREDNE TEHNOLOGIJE

– Zvonimir Puljić – ENERGETSKI PREGLED VELIKOG PODUZEĆA
Na danima, uz Darka Angebrandta koji je predsjednik Organizacijskog odbora Kongresa, bili su prisutni i svi djelatnici naše tvrtke koji su sudjelovali i u stručnom dijelu ali i na zajedničkim druženjima s ostalim kolegama i na domjencima i svečanoj večeri.
Kraj skupa obilježen je organiziranim obilaskom HEP-ove Vjetroelektrane Korlat u blizini Benkovca priključne snage 58 MW sa 18 agregata pojedinačne snage 3,6 MW, koja je pušten u rad prije nekoliko mjeseci a očekivana godišnja proizvodnja iznosi 170 GWh, vrijednost investicije je cca 500 mil. kuna. Stupovi vjetroagregata visoki su 114 metara i imaju promjer rotora od 131 metra.