U DUBROVNIKU OTVORENA VRATA ZABORAVLJENIH PROSTORA TVRĐAVE MINČETE

Nakon dvije godine radova vrijednih tri milijuna kuna prvi put u 550 godina u Dubrovniku su otvorena vrata novih odnosno zaboravljenih prostora tvrđave Minčete, prostora na kojima su radovi rekonstrukcije i uređenja trajali dvije godine.

Već na početku radova na samoj šetnici na zapadnom zidu predziđa Minčete su pronađene brojne arheološke vrijednosti, katakombe, tajni prolazi…Projektom se predviđa sljedeće godine i otvorenje zapadnog predziđa od Minčete do Bokara i dalje do arheološkog lokaliteta na sv. Andriji. Radovi su već dovršeni na kuli Gornji ugao u kojoj se nalazi arheološki lokalitet s pećima koje su korištene kao ljevaonica metala i topova.

U projekt rekonstrukcije i uređenja tvrđave Minčete, izniman trud uložio je arhitektonski studio Vetma i njihovi arhitekti Gordana i Matko Vetma dok je naša tvrtka INEL, projektant Darko Angebrandt i projektant suradnik Marko Grbavac sudjelovala u izradi svih elektrotehničkih projekata rasvjete i multimedije ovog zahtjevnog projektantskog zahvata.