U TIJEKU SU PRIPREME ZA JUBILARNE 10.DIE U PULI

Dana 12.05.2017. s početkom u 11.30. održan je u Komunalnoj palači prijem za organizatore jubilarnih 10. Dana inženjera elektrotehnike koji će se u Puli održati od 5. do 7. listopada 2017. godine. Domaćini prijema bili su gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego i pročelnik Ureda grada Aleksandar Matić.
Gradonačelnik Miletić zaželio je dobrodošlicu predsjedniku i članovima Organizacijskog odbora 10. Dana inženjera elektrotehnike. “Organizirali smo prijem kako bi se zajedno bolje usuglasili te saslušali vaše prijedloge s obzirom na to da nam je želja da uz prijašnja iskustva planiramo još bolji sadržaj ove godine. Hvala Vam još jednom što ste ponovno odabrali Pulu kao domaćina.” – kazao je Miletić.
Istarski župan Valter Flego predložio je strateško povezivanje s domaćim tvrtkama i proizvođačima s ciljem da sama Istra bude što bolje zastupljena tijekom održavanja skupa.
Predsjednik Organizacijskog odbora 10. Dana inženjera elektrotehnike Darko Angebrandt zahvalio se Gradu Puli i Istarskoj županiji na potpori. “Ove godine tijekom održavanja susreta očekujemo preko 500 stručnjaka iz područja elektrotehnike među kojima će se naći i međunarodni gosti. Prvih smo 8 susreta organizirali u Zadru, te smo prošle godine po prvi puta prešli u Pulu što se pokazalo iznimno uspješnim. Veliki interes izlagača s novim proizvodima te brojna stručna predavanja i okrugli stolovi garantiraju i ove godine uspjeh najvećeg stručnog skupa iz područja elektrotehnike u zemlji ali i u širem međunarodnom okruženju.” – poručio je Angerbrandt.
Osim predsjednika organizacijskog odbora 10. Dana inženjera elektrotehnike Darka Angebrandta, prijemu su prisustvovali i članovi Organizacijskog i Područnog odbora HKIE Davorin Cukon i Smiljka Mamula te predstavnice Express Agencije iz Pule Darija Božac Marjanović i Jelena Vitasović koje također sudjeluju u organizacijskim pripremama za 10.DIE.
Dani inženjera elektrotehnike održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, EU Parlamenta, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te domaćina Istarske županije i Grada Pule uz brojne sponzore od kojih ističemo zlatnog sponzora SIMENS d.d. Hrvatska.
Nakon službenog prijema, u prijateljskom ozračju, izmijenjeni su prigodni pokloni te je potvrđena daljnja dobra suradnja HKIE s Istarskom županijom i Gradom Pula.