ZAVRŠENA OBNOVA ATLETSKE STAZE U ĐAKOVU

Završena je obnova atletske staze u Đakovu kojom su tri đakovačke srednje škole (Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Ekonomska škola “Braća Radić” i Srednja strukovna škola Antuna Horvata) dobile suvremenu atletsku stazu s tartan podlogom koja se sastoji od šest pruga dužine 100 metara i 4 pruge u punom profilu od 400 metara.

Unutar atletske staze nalaze se i dva igrališta za mali nogomet ili rukomet, dva košarkaška igrališta i jedno odbojkaško.

Na atletskoj stazi postavljeni su novi reflektori, koji osim za osvijetljenje staze služe i za osvijetljenje igrališta unutar atletske staze.

Projekt atletske staze ima višestruke efekte i predstavlja kvalitativni pomak za đakovački sport. Uz napokon primjerene uvjete će se odvijati nastava tjelesnog odgoja na otvorenom za sve srednje škole Grada Đakova.

Tvrtka INEL d.o.o. Đakovo, projektant Goran Petrović, ing.el., sudjelovala je u izradi projektante dokumentacije, elektrotehničkog dijela projekta energetskog napajanja i rasvjete staze te kao nadzor radova.