Završeni su radovi na uređenju rekonstruiranog multimedijalno-izložbenog prostora u zgradi jahaone Državne ergele Lipik i Đakovo u Đakovu

Sudjelovali smo u rekonstrukciji/uređenju dijela prostora zatvorene jahaone u Đakovu. Nakon izrade elektrotehničkih projekata obavili smo i nazor nad izvođenjem elektrotehničkih radova.
Novouređeni prostori u prizemlju (caffe bar, suvenirnica i sanitarni blok), na katu (multimedijalni izložbeni prostor i prostor dvorane za sastanke) i na galeriji (multimedijalni izložbeni prostor) projektirani su i izvedeni s najnovijim elektrotehničkim rješenjima, te je tako i sustav rasvjete u objektu izveden s učinkovitim LED svjetiljkama opće rasvjete te dimabilnim LED reflektorima na strujnim šinama za akcentnu rasvjetu budućeg postava koji će biti definiran projektom interijera. Prostor informacija te prostor dvorane za sastanke osvjetljen je ovješenim dimabilnim LED svjetiljkama s direktno/indirektnom distribucijom svjetlosti dok su prostori stubišta i stupovi prema prostoru same jahaone i vanjskom prostoru i vanjsko ulazno pročelje osvjetljeni dekorativnim zidnim svjetiljkama s podesivim kutem distribucije svjetlosti prema gore/dolje.
U prostorima je izvedena i instalacija strukturnog kabliranja i ugradnja podnih kutija čime je napravljena priprema za multimediju budućeg postava.
Vožnja panoramskim dizalom koje prolazi kroz sve etaže rekonstruiranog prostora biti će poseban doživljaj budućim posjetiteljima i korisnicima prostora.
Uz sve prethodno navedene elektrotehničke sustave u svim prostorima izvedeno je, odgovarajućim strojarskim sustavima, grijanje, hlađenje i prozračivanje kojim se upravlja zaslonima osjetljivim na dodir.
Rekonstrukcijom i uređenjem predmetnih prostora Državna ergela u Đakovu dobit će novu dimenziju u smislu poboljšanja ponude i prezentacije posjetiteljima.